7 Şubat 2019 Perşembe

Adını Birisi Hatırlasın Diye

İnsanlar neden ölürler? Kimi yaşlandığı için, kimi kaza sonucu, kimisi de amansız bir hastalığa yakalandığı için. Birçok ölen için bunun cevabı aynıdır. Cevabını bulamadığım soru ise, insanların neden anne veya babasından önce öldüğüdür. Geçtiğimiz ay, bir arkadaşımızın annesinin cenazesi için mezarlıktaydım. 30 metre ötede başka bir cenaze daha vardı. Yaşlı adam, "bırakın oğluma bir kez daha oğluuuum diye sarılayım" diye haykırıyordu. Tarif edilemez her ne varsa şu dünyada, ondan daha tarifsiz bir andı. İçinizde bir yerler dağlanıyor, yanıp kavruluyor, dumansız. Kefene sarılı oğlunun bedenine son bir kez daha sarılmak için kendini parçalayan babanın acısını nasıl tarif edebilirsiniz ki? 

15 yaşındaki Berkin Elvan hastanede yatarken, babasının söylediklerini hiç unutmuyorum. Doktorlar yoğun bakımda tutulan çocukları için hastanede bekleyen ailesine "evinize gidin, bir gelişme olursa biz size haber veririz" demişler ama onlar beklemeye devam etmişlerdi. Baba Sami Elvan, "bana bir kez daha baba dediğini duyabilmek için bekliyorum" demişti. Evladınız size her baba dediğinde, sahip olduğunuz hazinenin büyüklüğünün farkında mısınız?

Neden sorusuna cevap bulamamışken, bir haber gördüm. 2016 yılında 15 yaşındayken, Elazığspor'un maçına gidebilmek için 25 tane fazla simit alıp satan Muhammed Furkan Gündüz kardeşimiz kalp krizi geçirip, vefat etmiş. Neden sorusuna cevaplardan birini bulduğumu düşünüyorum. Demek ki, dünyevi olgunluğunu tamamlayanlar, tekamüle ulaşanlar gidiyor. Videoyu izledikten sonra siz de anlayacaksınız ne demek istediğimi.      



Muhammed Furkan Gündüz'ün 15 yaşında ulaştığı tekamül, bizim ayakkabı boyacısı çocuğu aklıma düşürdü. Seyircisiz maça bilet almak için kuyrukta sürekli parasını sayıyor ve bilet için yeterli parası olmadığından üzülüyordu. Yaradan tüm çocuklarımıza uzun ömür versin. Böylelerini aramızdan erkenden almasın. Bu dünyada onlardan öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki... 

İnsanlar öldüğünde isimleri de unutulmaya başlıyor. Bu yazıyı Muhammed Furkan Gündüz'ün adı hiç unutulmasın diye not düşüyorum. Ligin ilk yarısında Elazığ'daki maçta, Muhammed Furkan Gündüz'ün öldüğü yaşta olan bizim çocuklara "kümeye" diye bağıranlar, Muhammed Furkan Gündüz'ün ulaştığı seviyeye ulaşabilirler mi bilmem ama inşallah onun adını unutmazlar.

Huzur içinde uyu çocuk. 

*** 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder